Healthy holiday

Healthy

Healthy is een trend! Gezond eten, veel bewegen, tijd nemen om te ontspannen: het hoort allemaal bij een healthy lifestyle. Maar waarom zou je dat tijdens je vakantie niet willen of kunnen doorzetten? Zeeland is een perfecte vakantiebestemming voor een Healthy Holiday. Er is meer dan genoeg te doen op sportief gebied maar ook ter ontspanning. Daarnaast zijn steeds meer restaurants bewust bezig met het gebruiken van lokale producten en zorgen voor een gezonde lekkere maaltijd. Zo kunt u ook tijdens uw vakantie in beweging blijven en gezond blijven eten! Minicamping de Vuurtoren is hier een groot voorstander van en graag informeren we u over de mogelijkheden van een Healthy Zeeuwse Holiday!

Sport

Beleef de prachtige landschappen van Walcheren al wandelend (wandelnetwerkkaart Walcherse duinen, dijken, watergangen is aanwezig) of fietsend. Zeeland is een fietsvriendelijke provincie: brede fietspaden door de mooie natuur, duidelijke routebordjes en genoeg picknick-stops voor een welverdiende rust. Fietsen zijn te huur via Rijwielshop Westkapelle. De mooiste routes vindt u bij VVV Zeeland, ook voor mountainbikeliefhebbers! Onze mooie provincie bestaat uit tal van eilanden gescheiden door de Oosterschelde en Westerschelde. Ieder eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden en daarom is eiland-hoppen in Zeeland zeer de moeite waard! Hier vindt u de plaatsen waar u gemakkelijk met een veerpont het water kan oversteken. Zeeuwen zijn sportief: de provincie biedt vele manieren om uw vakantie sportief door te brengen. Wat dacht u van paardrijden langs het strand? Of huur een baan bij plaatselijke tennisclub om te tennissen.

Healthy holiday - Paardrijden in Zeeland
Healthy holiday – Paardrijden in Zeeland
Healthy holiday - Yoga op het strand in Zeeland
Healthy holiday – Yoga op het strand in Zeeland

Strand

De befaamde Zeeuwse kust leent zich uitstekend voor activiteiten aan het strand. Begin de dag met een frisse duik in de zee: dat is zwemmen puur natuur! ‘s Morgens is het er nog lekker rustig. Of begin de dag zen met een yogales van Yoga Domburg of Lavente: een unieke ervaring van harmonie en balans. Liever iets actiever van start? Met een op maat aangepaste work-out onder leiding van een deskundige instructeur vanĀ  FysioFitness De Driehoek voelt u zich fit en vitaal. De echt fanatieke sporters kunnen zich aanmelden bij Sportshop Domburg voor een proefles golfsurfen. Golfsurfen laat je de kracht van de zee en wind voelen: het is spectaculair om te zien en fantastisch om een keer zelf te doen!

Wellness

Op en top ontspannen en tot rust komen doet u met een dagje wellness. Geniet van een sauna, massage, opgietingen of floatation. Wellness Goes heeft tal van behandelingen te bieden en vele extra’s om uw verblijf onvergetelijk te maken. Na een dag wellness & beauty voelt u zich als herboren!

Eten

Tijdens uw vakantie is uit eten gaan een heerlijke luxe! Wilt u graag zeker zijn van een healthy maaltijd? Er zijn veel restaurants die werken met gezonde Zeeuwse streekproducten. Zo geniet u van een healthy meal (vaak met een prachtig uitzicht) en u ervaart de Zeeuwse keuken. Op de website van VVV Zeeland vindt u een uitgebreid overzicht van restaurants, bijzondere producten en culinaire activiteiten. Bij Vloed of Strandpaviljoen Scheldezicht kunt u heerlijk eten terwijl u de zon in zee kan zien wegzakken.

Overig

In Zeeland zijn tal van mogelijkheden om uw vakantie Healthy door te brengen. Dans de tango bij Tango Zeeland, zij laten u deze passionele dans ervaren! In Middelburg vindt u een prachtig aangelegde golfbaan waar u heerlijk kunt vertoeven. Kijk voor meer informatie op de website van De Zeeuwsche. De iconische Vuurtoren waar onze camping naast ligt is een prachtig monumentaal gebouw en is ook te beklimmen. De top biedt een schitterend uitzicht en een klim is dan ook zeer de moeite waard! Meer informatie en de openingstijden vindt u bij het Polderhuis.