Over de camping

Camping

Minicamping de Vuurtoren ligt aan de rand van het gezellige dorp Westkapelle in Zeeland. De camping is aangesloten bij Vekabo en is gelegen achter de boerderij. Vanaf de weg herkent u ons aan het grote bord in de wei. De vuurtoren vormt altijd een duidelijk herkenningspunt. De minicamping is omgeving door bomen en heggen en is daardoor mooi groen en heerlijk rustig. Wakker worden van de fluitende vogels: prachtig om zo de natuur te ervaren! U vindt de camping op het erf van de familie Dronkers – Cijsouw. Zij heten u van harte welkom in het Zeeuwse!

Het woonhuis van de familie Cijsouw op het erf van de camping.
Het woonhuis van de familie Dronkers – Cijsouw op het erf van de camping.

Standplaatsen

De standplaatsen zijn minimaal 220 m² groot en er is een ruime parkeerplaats. Het nieuwe sanitair heeft vloerverwarming en er is een muntensysteem (€ 0,50 per douche) voor het gebruik van de douches. Er zijn een wasmachine, wasdroger en een koelkast voor gezamenlijk gebruik. De standplaatsen zijn voorzien van vlonders die als terras te gebruiken zijn of als vloer in de voortent. En uiteraard kunt u gratis gebruik maken van WIFI. Iedere standplaats beschikt over 10 Amp. (duurzame) elektriciteit. Foto’s van de camping, het sanitair, de standplaatsen en de omgeving vindt u in het fotoalbum.

Veel ruimte voor alle standplaatsen op de camping
Een standplaats op de camping

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De camping is omgeven door prachtige natuur en dat houden we graag zo! Daarom wordt alle elektriciteit op de camping geproduceerd door zonne-energie. Ook het verwarmen van het water gebeurt met zonnepanelen.

Dieren

Omdat wij het verblijf op onze minicamping voor iedereen plezierig willen houden zijn honden onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Op de camping moet uw hond constant aangelijnd zijn en uitlaten kan enkel buiten de boerderij. Op het strand kunt u echter (op bepaalde tijden) uw hond lekker los laten lopen, spelen en ravotten. Voor meer informatie hierover kijkt u op de website van Strand Exploitatie Veere.

Natuur

Bij de inrichting van de minicamping is rekening gehouden met vogels: zonnebloemen om de zaden te eten en er zijn broedkastjes. Bovendien is er een vogeldrinkput aangelegd.  Geregeld kunt u de spechten horen ‘lachen’ en ‘timmeren’. Op de camping is een natuurinformatiepunt ingericht, waar u op uw gemak van alles te weten kunt komen over de natuur rondom.

Overname

Sinds 2020 hebben wij het bedrijf overgenomen van de ouders van Sanne. De camping was voor ons gelukkig al bekend terrein en we hebben al veel kunnen leren voor de overname daadwerkelijk zo ver was. We werken allebei nog buiten de deur, maar proberen zoveel mogelijk op de camping te zijn. En gelukkig krijgen we van veel mensen hulp en ook de ouders van Sanne springen nog regelmatig bij.

We hebben super veel zin in deze nieuwe uitdaging en we zijn blij dat we het bedrijf voort kunnen zetten.

Adriaan & Sanne Dronkers – Cijsouw

Ons verhaal

Mijn naam is Leuntje Cijsouw, ik ben geboren en opgegroeid in het dijkdorp Westkapelle, dat ligt op het meest westelijke puntje van Walcheren, in Zeeland en ik ben een grote liefhebber van de natuur en de zee.

Samen met mijn man Lein woon ik aan de voet van de vuurtoren van Westkapelle, op een mooie boerderij uit de familie van Lein. Samen runnen we daar ons bedrijf met akkerbouw en minicamping.

Toen ik eind 80-er jaren startte met de camping, was er al een weitje met een paar caravans, want mijn schoonmoeder ontving daar de eerste gasten al in de 60-er jaren. Maar alles stond toch nog in de kinderschoenen.

In die tijd hadden we ook een loonbedrijf: mensen en machines die voor klanten het agrarische werk op het land deden. De grote machines waren erg aantrekkelijk voor de kinderen die op de camping kwamen, zodra het geluid van een tractor of kraan te horen was, stonden ze er al snel rondom. Het nadeel was dat het vaak gevaarlijk was voor de kinderen.

We gingen ons afvragen hoe we dit probleem konden omzeilen. Door een andere doelgroep te kiezen zouden we ons kunnen onderscheiden, gezinscampings zijn er tenslotte al veel in deze omgeving. Zo gingen we ons bij de verdere ontwikkeling van de camping richten op 50+ers. En het werkt, deze categorie gasten vindt het fijn dat er een camping speciaal voor hun groep is.

Het bevalt ons prima. Zelfs nu de akkerbouw flink verminderd is richten we ons nog steeds voornamelijk op 50+ gasten. Zij kunnen de dagelijkse drukte van hun leven thuis in deze omgeving gemakkelijk loslaten en optimaal ontspannen. Door de ligging van de camping aan de rand het dorp zijn zowel terrassen en winkels als het strand op loopafstand. Omdat de camping omringd is door landbouwgrond ervaren de gasten het heerlijke gevoel van het buitengebied.

Als ik door de omgeving fiets snap ik helemaal waarom de gasten naar deze omgeving op vakantie komen, want het is hier een prachtig en heerlijk gebied, ideale natuur om te ontspannen. Zo ervaar ik het zelf ook nog steeds. Als ik de duinen op klim en de zee al kan horen ben ik vol verwachting, nog een stukje en dan dat mooie moment van de zee te zien in z’n volle pracht. De golven, de wind en de zon, het getij, het zand, de kracht en de rust.

Het is daar de beste plek om m’n gedachten op een rij te zetten. Ik hou er van, ik geniet er van in alle jaargetijden. De gasten op de camping dit ook te laten beleven, dat is mijn doel.

Lein
Lein
Leuntje
Leuntje