Omgeving

Zeeuwse natuur & omgeving

Westkapelle ligt op de punt van het eiland Walcheren en daardoor erg dicht aan de zee. Een mooie, hoge dijk zorgt voor bescherming voor het lager gelegen dorp.  Als onderdeel van het kustversterkingsproject ‘de zwakke schakels’ is er een Panoramaweg aangelegd aan de noordkant van het dorp. Dit is een prachtige route geworden vlak langs de zee.  Meer informatie over het project zwakke schakels vindt u op de website van het Waterschap Zeeuwse Eilanden onder taken en projecten.  Zowel aan de noordkant, als aan de zuidkant van het dorp liggen stranden met de karakteristieke paalhoofden. Vanaf het marktplein hoeft u maar 1 straatje door te lopen om de duinen te beklimmen en daarachter de zee en het strand te zien. Bekijk meer foto's van de prachtige omgeving in het fotoalbum.

Omgeving van de camping: het strand van Westkapelle
Omgeving van de camping: het strand van Westkapelle

Fietsen

Op Walcheren zijn vele kleine binnenwegen die erg geschikt zijn voor mooie fietsroutes. Hou op de terugweg altijd de vuurtoren in het oog, dan vindt u zonder probleem de weg terug naar de camping. Fietsroutes worden goed aangegeven middels fietsknooppunten. Meer informatie over fietsroutes vindt u op de website van VVV Zeeland.

Westkapelle

Westkapelle is een mooi dorp op het meest westelijke puntje van Walcheren. Omgeven door veelzijdige natuur en prachtige Noordzee stranden. De vuurtoren is een bijzondere bezienswaardigheid en van mijlenver een herkenningspunt. Westkapelle heeft een modern museum over de geschiedenis van het dorp en de dijk: het Polderhuis.  In het dorp zijn vele gezellige cafés en restaurants waar u de Zeeuwse keuken kunt proeven. Verdere informatie over Westkapelle, de bezienswaardigheden en activiteiten vindt u op www.westkapelle.com. Hier kunt u ook webcam beelden bekijken.

In een straal van 20km liggen de historische steden Middelburg en Veere die zich perfect lenen voor een middagje shoppen en cultuur opsnuiven. Bezoek de boulevard van Vlissingen met het beroemde Michiel de Ruyter standbeeld en combineer dit met een bioscoopje of bezoek aan het Reptielenzoo of het Arsenaal.

vuurtoren in de nabije omgeving van de minicamping
vuurtoren in de nabije omgeving van de minicamping
De omgeving van de camping gezien vanuit de vuurtoren
De omgeving van de camping gezien vanuit de vuurtoren

Natuur en vogels

Op loopafstand van de camping ligt het krekengebied dat grenst aan het Westkappelse bos waar u kunt genieten van de diverse flora en fauna. Het is een vrij jong bos, ongeveer 15 jaar oud, waar de laatste jaren erg veel roofvogels te spotten zijn, zoals de kiekendief en de buizerd. U kunt samen met een bioloog dit gebied gaan verkennen.  Vraag gerust naar de datum van de volgende excursie.
Op fietsafstand van de camping ligt het nieuwe natuurgebied Noordervroon, gerealiseerd in 2009.  Hier zijn natte gebieden gemaakt en duinlandschappen, waar het zand zich door midden van verstuiven verplaatst, de zogenaamde stuifduintjes. De natte gedeeltes trekken (bijzondere) watervogels aan.

Boven op de dijk staat een nieuwe vogelobservatiepost. Daar is de trek van de zeevogels goed te volgen. Het is een bekend punt voor vogelaars. Meer over het spotten van vogels vindt u op www.dutchbirding.nl. Als de jaarlijkse trek van de zang- en landvogels aan de gang is, is de plek rondom de vuurtoren vaak een rustpunt voor de vogels. Er zijn geregeld bijzondere soorten te zien rondom het terrein. In de nieuw aangelegde vogeldrinkput naast de camping kunnen de vogels drinken en wassen en bovendien voedzame bessen eten. In 2005 is op deze plek de zeldzame roodoogvireo gesignaleerd. Een prachtige unieke gebeurtenis!

Boswachter Karel Leeftink heeft een boeiend artikel geschreven over vogelen in natuurgebied het Vroon. Het artikel biedt een mooie wandelroute langs diverse bezienswaardigheden in Westkapelle. De nadruk ligt op het vogelen in dit mooie en diverse gebied. U kunt een pdf van het artikel hier lezen.

Links

Op onze website verwijzen we in de tekst door naar interessante websites voor u als bezoeker. Daarnaast hebben we hieronder nog een aantal handige links voor u verzameld zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf in Zeeland! Hier vindt u enkele links over attracties, uitjes en evenementen; links naar websites over de Zeeuwse natuur en hoe en waar u daar het beste van kunt genieten; en informatieve websites waar u het laatste nieuws kunt volgen, het uitgebreide weerbericht kunt lezen en u verdiepen in de geschiedenis van Zeeland en het dorp Westkapelle.